4.3 Υπεύθυνοι Καθηγητές

Η γνώση της οικογενειακής και της κοινωνικής κατάστασης των μαθητών του τμήματος είναι πολλαπλά χρήσιμη για να επιτελέσουν το έργο τους.

      • Συνεργάζονται με τους διδάσκοντες στο τμήμα και τους ενημερώνουν για θέματα φοίτησης και επίδοσης των μαθητών ή ενδεχόμενων ιδιαίτερων προβλημάτων που επηρεάζουν  τη  μαθησιακή  τους  δυνατότητα  και  απαιτούν  ιδιαίτερη αντιμετώπιση.
      • Παρακολουθούν τη φοίτηση των μαθητών του τμήματος, ενημερώνουν τους γονείς και  εισηγούνται  στο  Σύλλογο  των  Διδασκόντων  τη  δικαιολόγηση  των απουσιών.
      • Συνεργάζονται με  τους  διδάσκοντες  στο  τμήμα  και  τους  προέδρους  των μαθητικών συμβουλίων για οποιοδήποτε θέμα απασχολεί το τμήμα και εισηγούνται στη  Διεύθυνση τρόπους αντιμετώπισης  ή  ζητούν  τη  σύγκληση  του  Συμβουλίου Τμήματος, κατά την κρίση τους, στο οποίο προεδρεύει ο αρχαιότερος διδάσκων στο τμήμα.

    4.4 Εφημερεύοντες Καθηγητές

    Από την προσέλευση μέχρι την αποχώρησή τους οι μαθητές εκ του νόμου τελούν υπό τη διαρκή εποπτεία του σχολείου. Κατά τη διάρκεια των διδακτικών ωρών και εντός των αιθουσών διδασκαλίας την αποκλειστική ευθύνη εποπτείας φέρουν οι διδάσκοντες.

    Κατά  τη  διάρκεια  της  προσέλευσης,  της  πρωινής  συγκέντρωσης,  των διαλειμμάτων και της αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο, καθώς και για τη συμπεριφορά των μαθητών εκτός των αιθουσών διδασκαλίας, η ευθύνη εποπτείας εκ του νόμου βαρύνει τους εφημερεύοντες εκπαιδευτικούς, ανάλογα με το χώρο ευθύνης που τους έχει ανατεθεί, και επικουρικά τον Διευθυντή του σχολείου.

    Views: 223