Στα πλαίσια εκδηλώσεων  για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος – 27 Ιανουαρίου , οι μαθητές/τριες της Α΄τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ «ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΠΡΙΜΟ», στις 14 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου. Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες κλήθηκαν να γράψουν ένα μήνυμα σχετικά με το θέμα της ταινίας-ντοκιμαντέρ. Κάποια από τα μηνύματα αποτυπώνονται στην αρχική εικόνα-αφίσα και κάποια άλλα στο παρακάτω βίντεο.

ΒΙΝΤΕΟ

Μέσα από τις περιπέτειες εννέα μαθητών η ταινία αφηγείται την ιστορία του Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, όπου το 96% των Εβραίων της πόλης οδηγήθηκαν στο Άουσβιτς.

Το σχολείο μας ευχαριστεί την Ισραηλιτική Κοινότητα Ρόδου και τον κ. Κρικώνη για την προλόγιση της ταινίας και για την ενδιαφέρουσα ιστορική αναδρομή για του Εβραίους της Ρόδου από την εγκατάσταση τους στο νησί μας  έως το 1944 , οπότε και συνελήφθησαν από τους  Ναζί και με τους Εβραίους  της Κω  στάλθηκαν στον Πειραιά και από εκεί στο Άουσβιτς.

 Κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος χάθηκαν σχεδόν όλοι οι Εβραίοι της Ρόδου, μόνο 151 άτομα επέζησαν. 

ΑΦΙΣΑ ΤΑΙΝΙΑΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Visits: 28

Δράση για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος – 27 Ιανουαρίου