Το σχολείο μας καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους συμμετέχει και οργανώνει διάφορες δράσεις με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Σκοπός των φιλανθρωπικών δράσεων είναι να βοηθηθούν οργανισμοί και φορείς με σημαντικό κοινωνικό έργο καθώς και να νιώσουν οι μαθητές/τριες την αξία της προσφοράς και τη μαγεία του εθελοντισμού.

Τα τμήματα Α3 και Α5 του σχολείου μας συγκέντρωσαν παιχνίδια για τα παιδιά του θεραπευτηρίου χρόνιων παθήσεων <<ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ>>, τα οποία αγοράστηκαν με μεγάλη προθυμία από τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών, έχοντας τη σημαντική συμβολή και καθοδήγηση της κοινωνικής λειτουργού Βορεινάκη Κατερίνας. Επιπλέον, με έντονο το αίσθημα της προσφοράς συγκέντρωσαν ένα αξιοσημείωτο χρηματικό ποσό, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την ευαισθησία τους προς τον συνάνθρωπό μας.

Έτσι, στις 19-12-2023 οι μαθητές/τριες αυτών των τμημάτων με συνοδούς τις εκπαιδευτικούς Αργυροπούλου Δήμητρα, Κρομμύδα Ευαγγελία και Καννάη Αναστασία μετέβησαν στο αναψυκτήριο Passagio, για να παραδώσουν τα παιχνίδια και τα χρήματα στην κυρία Βορεινάκη Κατερίνα. Εκείνη με συγκίνηση τους/τις ευχαρίστησε, λέγοντας ότι με τα παιχνίδια αυτά θα δώσουν μεγάλη χαρά στα 21 άτομα που φιλοξενούνται στον χώρο του ιδρύματος, ενώ τα χρήματα θα αξιοποιηθούν για την κατασκευή ντουλάπας και την επισκευή ενός κλιματιστικού.

Τέλος, απάντησε διεξοδικά στις πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις των μαθητών/τριών, οι οποίοι/ες απέδειξαν ότι στηρίζουν ενεργά κάθε προσπάθεια που στοχεύει στη μετάδοση της σημασίας της προσφοράς.

Views: 40

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Α3 ΚΑΙ Α4