Στο πλαίσιο άσκησης φιλανθρωπικού έργου του σχολείου μας, οι μαθητές του Γ4 μαζί με τις εκπαιδευτικούς Αργυροπούλου Δήμητρα, Κρομμύδα Ευαγγελία και Καννάη Αναστασία στις 3/10/24 είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τη χαρά μέσα από την προσφορά σε συνανθρώπους μας, τόσο στο νησί της Ρόδου, όσο και στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Οι μαθητές του τμήματος Γ4 με τις εκπαιδευτικούς, αφού συγκέντρωσαν κούτες με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα, επισκέφθηκαν τον Δημοτικό Οργανισμό του Δήμου Ρόδου, όπου τους υποδέχθηκαν οι κοινωνικοί λειτουργοί η κα Κοτσαμπασάκη Ειρήνη, η κα Ιγνατίου Ευαγγελία και η κα Περάκη Δέσποινα. Οι εκπρόσωποι του Δήμου ευχαρίστησαν τους μαθητές/τριες και τις εκπαιδευτικούς για την προσφορά και ενημέρωσαν για τη λειτουργία του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας. Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους όπου γίνεται η προετοιμασία των γευμάτων καθώς και στους χώρους όπου συλλέγονται και διανέμονται καθημερινά τα τρόφιμα.

Για μια ακόμη φορά λοιπόν, οι μαθητές/τριες του 1ου Γυμνασίου Ρόδου είχαν την ευκαιρία να αισθανθούν την αξία της προσφοράς και της συμπαράστασης προς τους συνανθρώπους τους, δείχνοντας έμπρακτα την κοινωνική τους ευαισθησία και αγάπη.

Views: 33

Φιλανθρωπική δράση του τμήματος Γ4